postnl-logo

Verzenden

Levertijden:

Kruidenkaravaan maakt gebruik van de diensten van PostNL. De levertijd binnen Nederland bedraagt voor de meeste producten circa 1 tot 2 werkdagen nadat de betaling van uw order is ontvangen.

Thuis bezorgen:  

De verzendkosten voor Nederland met track and trace bedragen € 5,95 (inclusief BTW) tot 30kg. Deze kosten worden automatisch berekend en getoond bij het afrekenen.

De verzendkosten voor België met track and trace bedragen € 7,95 (inclusief BTW) tot 20kg. Deze kosten worden automatisch berekend en getoond bij het afrekenen.

Gratis verzenden:

Orders boven € 60.- inclusief BTW worden gratis verzonden binnen Nederland.

Orders boven € 70.- inclusief BTW worden gratis verzonden naar België.

De optie gratis verzending wordt zichtbaar tijdens het afrekenen zodra het minimale orderbedrag daarvoor is bereikt. U kunt dan zelf de optie gratis verzending aanvinken.

Afhalen:

Helaas is het niet mogelijk om een pakket op ons kantoor af te halen. Alle pakketjes zullen met PostNL verstuurd worden.

Niemand thuis bij bezorgen:

Niemand thuis bij het bezorgen van het pakket? Dan wordt er bezorgd bij de buren (tenzij aangegeven niet bij buren!) of bij een PostNL-punt. Op een PostNL-punt blijft het pakket meestal nog enkele werkdagen liggen alvorens het retour gaat naar ons. Indien het pakket niet tijdig daar wordt afgehaald dan verzenden we opnieuw maar dan worden opnieuw verzendkosten berekend. Met de track & trace-code is te zien waar het pakket kan worden opgehaald. Als PostNL het e-mailadres heeft ontvangen van ons, dan krijgt u een bericht over waar het pakket is bezorgd. Heeft u de PostNL-app? Daarmee is ook te zien waar het pakket is.

Let op: per 1 juli 2022 geeft PostNL alle informatie over de locatie van het pakket zoveel mogelijk per e-mail of in de PostNL-app.

Brievenbuspost:

Hele kleine bestellingen verzenden we mogelijk per brievenbusdoosje of bubbelenveloppe. Mits de afmetingen (max 32mm dik) van het product en de aantallen dit toelaten, wordt deze verzendmethode toegepast. U hoeft dan hiervoor niet thuis te blijven. De verzendkosten blijven echter hetzelfde.

Uitleg verzendkosten:

De verzendkosten voor de klant zijn een bijdrage in onze totale kosten om een bestelling te kunnen verwerken. Een deel van de daadwerkelijke verzendkosten komen voor onze rekening. Daarnaast maken we ook kosten voor Ideal en creditcard transacties, verpakkingsmateriaal en dergelijke. Met name de kosten voor verpakkingsmateriaal zijn in de loop van 2022 nagenoeg verdubbeld. Dat is voor een belangrijk deel de reden dat we de grens voor gratis verzending omhoog hebben gebracht. Sommige webwinkels kiezen ervoor de verzendkosten laag te houden en dit door te berekenen in de prijzen van de producten. Deze werkwijze spreekt ons niet aan; bij een veelheid aan te bestellen producten zou hierdoor een onevenredig groot prijsverschil ontstaan.

Wellicht is het voor sommigen een alternatief om samen met iemand anders, bijvoorbeeld familie, kennissen, buren of collega’s een bestelling te plaatsen om zo op deze wijze de verzendkosten met elkaar te delen.

Foutief adres: 

Helaas komt het wel eens voor dat er onjuiste adres gegevens worden verstrekt. De bestelling kan daardoor (mogelijk definitief) zoek raken in de route of retour komen naar ons. Dit risico alsmede eventuele dubbele verzendkosten komen niet voor onze rekening!