Allergenen informatie
Onze producten worden verpakt en/of bewaard in een omgeving waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat deze producten sporen van deze allergenen bevatten.
Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. Allergenen kunnen aanwezig zijn in bepaalde ingrediënten. Wereldwijd wordt 90% van de voedselallergieën veroorzaakt door 8 belangrijke allergenen: pinda’s, sojabonen, noten, melk, eieren, vis, schaaldieren en tarwe.
De Europese Unie heeft bepaald dat de ingrediënten die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken duidelijk op het etiket vermeld moeten staan. U herkent allergenen in de omschrijvingen van producten op onze site en op de etiketten van onze producten doordat deze vet gedrukt worden weergegeven.
Heeft u specifieke informatie over een bepaald product? Neem dan contact op met ons. Als een product geen allergenen bevat, kunnen we niet uitsluiten dat het product door kruisbestuiving bij het verpakken of in de opslag toch in aanraking is gekomen met allergenen.
Hieronder volgt een opsomming van 14 ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken en daarom verplicht vermeld moeten worden op de etiketten:
- Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe/kamut)
- Schaaldieren
- Eieren
- Vis
- Pinda
- Soja
- Melk (inclusief lactose)
- Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
- Selderie
- Mosterd
- Sesamzaad
- Zwaveldioxide en sulfiet bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter
- Lupine
- Weekdieren